Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Mijndomein haalt miljoen op via online obligaties

Mijndomein heeft met het online aanbieden van obligaties voor het financieren van privé-leaseauto’s een miljoen euro opgehaald.

Mijndomein heeft met het online aanbieden van obligaties voor het financieren van privé leaseauto’s een miljoen euro opgehaald. Meer dan honderd beleggers namen reeds deel en bijna 650 auto’s rijden inmiddels door Nederland. 

Beleggers legden gemiddeld 9.300 euro in en kunnen een rente van 5% verwachten op hun investering. Deze wordt gedurende de looptijd van twee jaar voor de helft terugbetaald, aldus Mijndomein. Op dit moment wordt een kwart van de geleasde auto’s gefinancierd met de obligaties, terwijl partijen als Peugeot en ABN AMRO het overige deel op zich nemen. 

Het internetbedrijf besloot zich in 2010 te richten op de autoleasemarkt voor particulieren. Om banken zoveel mogelijk buiten spel te zetten, besloot Mijndomein online obligaties uit te geven, waarmee de geleasde auto’s gefinancierd worden.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.