Nieuws

Fusie Renpart fondsen akkoord

Gisteren werd door de houders van aandelen en certificaten in de Renpart Vastgoedfondsen met een overweldigende meerderheid (97%) besloten tot een juridische fusie..

Gisteren werd door de houders van aandelen en certificaten in de Renpart Vastgoedfondsen met een overweldigende meerderheid (97%) besloten tot een juridische fusie van alle acht naamloze kantorenvennootschappen. Daarmee verwacht de Renpart-directie dat het nieuwe fusiefonds met 87.000 m2 kantoorruimte en 42.000 m2 bedrijfsruimte de huidige vastgoedcrisis beter zal doorstaan. Het is daarmee de tweede grote participatiefondsaanbieder die deze stap zet. Twee jaar eerder deed Hanzevast het ook.

Over alle vennootschappen gemeten werd door beleggers met 97% stemmen uitgebracht VOOR de fusie. Voor totstandkoming van de fusie was een meerderheid van 67% noodzakelijk. Bovendien moest de meerderheid van stemmen ten minste 50% van het geplaatste kapitaal vertegenwoordigen. Beide percentages werden ruimschoots gehaald. De fusie is met ingang van 25 mei 2012 tot stand gekomen en heeft werking met terugwerkende kracht tot 1 januari 2012, aldus Renpart.

De managementorganisatie is zeer tevreden dat de beleggers het voorstel tot fusie met een overgrote meerderheid hebben aanvaard. Dit geeft een duidelijk mandaat om de komende jaren het beleid uit te voeren dat in de fusiestukken werd geformuleerd.

Het fusiefonds bestaat uit 69 objecten met circa 87.000 m² kantoorruimte en 42.000 m² bedrijfsruimte. De fondsen betrokken bij de fusie zijn Renpart Vastgoed Holding N.V., Renpart Klassiek Vastgoed N.V., Renpart Vastgoed Holding III N.V., Renpart Klassiek Vastgoed IV N.V., Renpart Vastgoed Holding V N.V., Renpart Vastgoed Holding VI N.V., Renpart Vastgoed Holding VII N.V. en Renpart Vastgoed Holding IX N.V.

Bron: Vastgoedjournaal. Klik hier voor meer vastgoednieuws.