Nieuws

De Goudse gaat mkb-leningen verstrekken

Verzekeraar neemt ook 10%-belang in leningplatform Voordegroei

De Goudse Verzekeringen gaat geld beschikbaar stellen voor mkb-leningen via het platform Voordegroei. Ook neemt de verzekeraar een belang van 10% in Voordegroei.

Voordegroei is gespecialiseerd in geldleningen voor mkb-ondernemers. Het platform bemiddelt tussen ondernemers en beleggers. Dit laatste kunnen vermogende particulieren zijn, maar ook professionele investeerders.

Beleggingsvorm

Volgens Pieter de Frel, bestuurslid van De Goudse, sluit deze stap aan bij de missie van de verzekeraars om ondernemers verder te helpen om te investeren en te groeien. "Daarnaast vormen de leningen voor ons een prima beleggingsvorm."

Volgens Vera van Kesteren, managing partner bij Voordegroei, is het platform voor ondernemers die financiering zoeken een aantrekkelijker partij geworden, door de samenwerking met De Goudse. "Wij hebben het vermogen achter ons om financieringsaanvragen die aan onze criteria voldoen, direct te verstrekken. Daarnaast kunnen we nog scherper in de rente gaan zitten."

Volgens Erik Bakker, managing partner bij OHV Vermogensbeheer, dat een meerderheidsbelang heeft in Voordegroei, benadrukt de participatie van De Goudse in Voordegroei het belang voor partijen als verzekeraars en pensioenfondsen om toegang tot deze markt te krijgen.

Groeimarkt

De markt van non-bancaire financiering van MKB-bedrijven zit al jaren in de lift. Vorig jaar haalden kleine en middelgrote bedrijven meer dan 1 miljard euro op bij alternatieve geldschieters, zo blijkt uit onderzoek van de Stichting MKB Financiering. Dat is 51% meer dan het jaar ervoor.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.