Nieuws

Fastned geeft nieuwe obligaties uit

Er is weer een nieuwe obligatieronde gestart, en bovendien heeft het duurzame bedrijf twee buitenlandse tenders gewonnen.

De aanbieder van elektrische snellaadstations zoekt opnieuw groeifinanciering voor uitbreiding netwerk. De obligaties hebben een looptijd van vijf jaar en keren 6% rente per jaar uit. Met de obligaties kan worden geïnvesteerd in de energietransitie. 

Deelname is mogelijk vanaf 1000 euro en loopt tot 21 maart 2019. Na succesvolle eerdere uitgiften start Fastned met de uitgifte van een nieuwe serie obligaties. Met de uitgifte financiert Fastned de verdere uitbreiding van het snellaadnetwerk. Dit is nodig gezien de enorme groei die Fastned de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. 

De missie van Fastned is vrijheid geven aan de elektrische rijder en daarmee de transitie naar elektrisch rijden te versnellen. Om dit te realiseren bouwt Fastned een Europees netwerk van snellaadstations waar alle elektrische auto’s snel kunnen opladen met 100% duurzame elektriciteit.

Uitbreiding netwerk

Fastned heeft reeds een netwerk van 88 stations in Nederland en Duitsland. Momenteel zijn er meerdere snellaadstations in aanbouw, waaronder twee in het Verenigd Koninkrijk en een groot aantal in Nederland en Duitsland. Met de opbrengsten van deze uitgifte kan het netwerk verder worden uitgebreid met meer stations en meer snellere laders.

Vorige week werd bekend dat Fastned een tender van het Zwitserse Bundesamt für Strassen (ASTRA) heeft gewonnen voor 20 snellaadstations. ASTRA is de federale autoriteit die verantwoordelijk is voor wegeninfrastructuur en particulier wegtransport in Zwitserland. De locaties voor de snellaadstations zullen worden gecontracteerd voor een periode van 30 jaar. 

Daarnaast maakte Fastned op vrijdag 15 maart bekend dat zij een tweede aanbesteding heeft gewonnen in Engeland. Fastned zal in de regio van de North East Joined Transport Committee vijf snellaadstations voor elektrische voertuigen bouwen en exploiteren.

Elk station krijgt minimaal twee 50 kW snelladers die 100% duurzame elektriciteit leveren. Fastned heeft de intentie om vijf snellaadstations te bouwen en exploiteren in Gateshead, Blyth, Whitley Bay, Washington en Kingston Park. Momenteel zijn twee andere Fastned snellaadstations in aanbouw in Sunderland en Newcastle.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.