Nieuws

HyGear verhoogt rente op obligatielening

Het bedrijf verhoogt de rente van de HyGear achtergestelde obligatielening II.

HyGear, een high tech clean tech gespecialiseerd in het produceren en terugwinnen van industriële gassen op locatie, opende afgelopen maart de HyGear obligatielening II voor inschrijving via NPEX. In eerste instantie met een rente van 6,5%.

Nu bericht de gasleverancier echter dat zij besloten heeft de rente te verhogen naar 7,5%. Dit geven zij zelf als reden:

"Vanuit de markt krijgt HyGear het signaal dat beleggers graag willen investeren, maar dat de geboden rente, gelet op de oplopende rentes op de kapitaalmarkt en de looptijd van de obligatielening, aan de lage kant is."

De rentewijziging geldt voor nieuwe beleggers, maar gelukkig ook voor beleggers die al hebben ingeschreven. Er is namelijk al voor ruim 2 miljoen euro ingeschreven. De maximale omvang is 4.999.000 euro en inschrijven is mogelijk tot 24 mei 2018.

Productiecapaciteit uitbreiden

De reden dat HyGear de obligatielening uitgaf, is om de productiecapaciteit uit te breiden. HyGear levert industriële procesgassen, waaronder waterstof, aan industriële eindgebruikers. Waterstof is één van de meest gebruikte industriële procesgassen en wordt gezien als de brandstof voor de toekomst. Hierdoor neemt de vraag naar de technologieën van HyGear ook toe.

Het opgehaalde bedrag van de obligaties wordt geïnvesteerd in het plaatsen van nieuwe installaties in Azië en Europa en het investeren in de bouw van een waterstoffabriek in Singapore of Maleisië.

De prijs van een obligatie is 1.000 euro en de minimale inleg is gelijk hieraan. De looptijd van de obligatie is zes jaar. De emissiekosten zijn 1% en de servicekosten 0,05% van de inleg. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.