Nieuws

Fortino Capital investeert 2,8 miljoen euro

Intelligent synchronisatieplatform PieSync krijgt hiermee een boost.

Fortino Capital, de investeringsmaatschappij die onder andere investeerde in de succesvolle scale-ups Teamleader, Bloomon en BuyBay, leidt een investeringsronde van 2,8 miljoen euro voor synchronisatie platform PieSync. PieSync is een geïntegreerd SaaS-platform in de cloud voor het managen van contactinformatie. Dat schrijft het bedrijf in een persbericht. 

Het platform synchroniseert realtime en in twee richtingen contactgegevens tussen door bedrijven gebruikte cloudapplicaties. Een aantal bestaande investeerders van PieSync, waaronder Ark Angels Activator Fund, PMV en Dirk Vermunicht, participeert in deze ronde.

In the cloud

De investering is gericht op de uitbreiding van sales, marketing en het managementteam van PieSync. Zowel multinationals als het MKB gebruiken een combinatie van verschillende cloudtoepassingen. Een van de grootste uitdagingen voor bedrijven is om deze applicaties met elkaar te integreren en de data zo eenvoudig en goedkoop mogelijk te beheren.

De meeste integratietoepassingen sturen data enkel in één richting van de ene naar de andere toepassing. PieSync zorgt ervoor dat bedrijven altijd en vanuit iedere toepassing toegang hebben tot hun meest recente contactinformatie. PieSync synchroniseert inmiddels met meer dan honderd verschillende SaaS-applicaties, zoals Google Contacts, Hubspot, Marketo, Salesforce en Teamleader.

Het platform detecteert automatisch mogelijke conflicten in contactgegevens en koppelt data zo aan elkaar dat gaten tussen sales, marketing en de klantenservices verdwijnen.

PieSync vult het gat in de markt door contactgegevens realtime en in twee richtingen te synchroniseren op een eenvoudige en betaalbare manier, vertelt Duco Sickinghe, Managing Partner bij Fortino Capital. Het platform is breed toepasbaar: het werkt op meer dan honderd applicaties.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.