Nieuws

Nieuwe generatie snellaadstations Fastned

De stations laden tot 100 keer sneller dan thuis mogelijk is.

Fastned onthult vandaag een nieuwe generatie snellaadstations. Bij de nieuwe stations kan geladen worden tot 350 kW, dat is tot 100 keer sneller dan thuis, schrijft Fastned vandaag in een persbericht. 

Het eerste 350 kW-station bevindt zich op verzorgingsplaats De Watering aan de A8 vlakbij Amsterdam. Dankzij het modulaire ontwerp kunnen de nieuwe stations nu ook gemakkelijk worden uitgebreid. 

Nieuwe generatie auto's, nieuwe generatie laders

Het nieuwe laadstation is het resultaat van een samenwerking met het technologieconcern ABB die de snelladers ontwikkelde. Met de opening van dit station hebben ABB en Fastned een primeur.

De nieuwe snelladers op het station hebben een capaciteit tot 350 kW. Deze snelladers zijn ‘s werelds eerste die door een onafhankelijke partij CE certificering hebben verkregen en daarmee voor consumentengebruik goedgekeurd zijn.

De veel hogere laadsnelheid betekent dat elektrische auto’s in een kwartier tot wel 500 km range kunnen bijladen. De aankomende tweede generatie elektrische auto’s heeft grotere batterijen die sneller kunnen laden.

Komende dagen zullen op de Genève autoshow dergelijke tweede generatie modellen van bijvoorbeeld Audi, Jaguar en Hyundai gepresenteerd worden. Deze auto’s komen nog dit jaar de weg op en Fastned wil daar klaar voor zijn.

Stationsontwerp

Naast de laadtechniek is ook het stationsontwerp volledig nieuw. Een opvallend en herkenbaar ontwerp met een dak van glas-glas zonnepanelen en gecertificeerd duurzaam hout.

Ook heeft het nieuwe station een hogere overkapping, waardoor het nog beter zichtbaar is voor elektrische rijders en tevens geschikt is voor grotere elektrische voertuigen.

Bart Lubbers, mede-oprichter Fastned: "Het verhogen van de laadsnelheid is erg belangrijk, want het maakt elektrisch rijden voor meer mensen aantrekkelijk. De vraag die bijna elke consument stelt is "hoe lang duurt het opladen?”.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.