Nieuws

ABN Amro lanceert fintech Franx

Digitaal platform voor internationale valutatransacties geeft MKB-ers volledige regie.

MKB-ondernemers die internationaal zakendoen, kunnen vanaf vandaag terecht bij Franx: een nieuw digitaal platform voor valutatransacties en internationaal betalingsverkeer. Dat schrijft de bank in een persbericht. Zo kunnen MKB’ers wellicht ook makkelijker financiering verkrijgen.

Nederland kent zo’n 50.000 MKB-bedrijven die zaken doen in landen met een vreemde valuta. Met start-up Franx krijgen ondernemers de mogelijkheid om vanaf één multi-valutarekening in 26 valuta’s internationale betalingen te doen en daarbij zelf het valuta risico af te dekken.

Bij internationale betalingen in vreemde valuta is er vaak sprake van valutarisico. Hier kunnen ondernemers een betaling uitvoeren en daarnaast hun valutarisico afdekken. Daarmee is het uniek in het aanbieden van één IBAN-rekening, waarop zij alle valuta’s kunnen ontvangen en betalen. Ook zijn de transactiekosten direct duidelijk. 

Pure fintech

Franx is na New10 en Prospery de derde pure fintechplayer die de bank in een periode van zes maanden lanceert. Het is ingericht als een aparte BV onder ABN Amro en heeft daarom ook een eigen vergunning van de AFM.

“Uit marktonderzoek blijkt dat een aanzienlijk deel van de ondernemers zélf de regie via een digitaal platform wil hebben, met daarbij zo min mogelijk administratieve rompslomp en persoonlijke dienstverlening wanneer nodig.”, zegt Hatim Chebti, Algemeen Directeur van Franx.

Ze richten zich in eerste instantie op Nederlandse MKB. Doordat ondernemers via de nieuwe dienst gemakkelijk en snel in allerlei valuta kunnen betalen, zal financiering ook gemakkelijker gaan.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.