Nieuws

Fastned geeft opnieuw obligaties uit

De obligaties keren 6% rente per jaar uit en hebben een looptijd van vijf jaar.

Na succesvolle eerdere uitgiften start Fastned vandaag de uitgifte van een nieuwe serie obligaties. Hiermee bouwt Fastned verder aan de uitbreiding van haar Europese netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s.

De obligaties keren 6% rente per jaar uit en hebben een looptijd van vijf jaar. Het biedt investeerders de kans om te beleggen in duurzame infrastructuur in de snel groeiende markt van elektrisch rijden. Deelname is mogelijk vanaf 1000 euro. De inschrijving is vandaag geopend.

Geïnteresseerden kunnen tot en met 12 december 2017 inschrijven via de website fastned.nl/obligaties. Daar is ook het prospectus en andere relevante informatie beschikbaar. De uitgifte is na uitbreiding beperkt tot 6.000 stuks voor een totaal van 6 miljoen euro.

Steeds populairder

Fastned heeft momenteel 63 stations operationeel en een nieuwe serie stations in aanbouw. Ook is er de afgelopen maanden geïnvesteerd in nieuwe netaansluitingen en de aanschaf van snellere laders met een laadvermogen tot 350 kW.

Deze worden vanaf december geïnstalleerd en maken laden mogelijk tot 100 keer sneller dan thuis. Dat er veel vraag is naar snelladen blijkt uit het feit dat Fastned de afgelopen jaren met ongeveer 10% maand-op-maand is gegroeid; veel sneller dan de markt.

Fastned beschikt over een unieke portfolio van nog eens honderd AAA locaties waar snellaadstations gerealiseerd kunnen worden. In 2012 verwierf Fastned concessies voor de verkoop van stroom aan elektrische auto’s op 201 van de 245 verzorgingsplaatsen langs snelwegen in Nederland.

Duitsland en België

Het afgelopen jaar is de portfolio uitgebreid met groot aantal locaties in Duitsland en België. Daarnaast tekende Fastned een overeenkomst met Transport for London (TfL) voor de realisatie van snellaadstations in het Verenigd Koninkrijk.

Michiel Langezaal, CEO Fastned: “Autofabrikanten zetten massaal in op elektrisch waardoor het aantal volledig elektrische auto’s steeds sneller groeit. Investeerders zien dat er een serieuze oplaadmarkt aan het ontstaan is en dat biedt kansen."

Tot op heden hebben al ruim 2500 mensen in Fastned geïnvesteerd. Ze ontvangen dubbel rendement: 6% rente per jaar en het versnellen van de transitie naar duurzame mobiliteit.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.