Nieuws

Financiering vinden dankzij Fink

Fink is een project van het ministerie van Economische Zaken om ondernemers te helpen die financiering zoeken.

Fink is een project van het ministerie van Economische Zaken om ondernemers te helpen die financiering zoeken. Ondernemers kunnen via Fink  inzicht krijgen in hun financieringsmogelijkheden. Via het Fink-formulier kunnen zij een intake starten bij verschillende financiers en platforms.

Het Fink-formulier vraagt ondernemers (of hun adviseurs) om een aantal standaard-gegevens op te geven die nodig zijn voor de verkenning van hun financieringsmogelijkheden. Zij krijgen zo een bestand dat zij kunnen versturen aan verschillende financiers en platforms die bereid zijn de Fink-intakes te ontvangen.

Informatie verstrekken

Het invulformulier is beschikbaar via de websites van Fink en de Kamer van Koophandel. Binnen maximaal drie werkdagen na invullen mogen ondernemers een eerste reactie verwachten.

Het is voor ondernemers niet verplicht om alle informatie te verstrekken. Hoe meer gegevens zij invullen, hoe groter de kans is om een goed inzicht te krijgen in de mogelijkheden. Financiers en platforms kunnen ook meer informatie vragen om de financieringsaanvraag te beoordelen.

Het project Fink van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is gericht op het verbeteren van de mogelijkheden van financiering voor mkb-ondernemingen. Fink biedt niet een eigen platform, maar ondersteunt ondernemers wel bij het verkennen van hun mogelijkheden bij verschillende financiers en platforms.

Vervolg

Het is de bedoeling dat Fink in 2018 wordt overgenomen door de markt en dat nadere afspraken worden gemaakt om ondernemers te helpen om aan financiering te komen.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.