Nieuws

Westplan verwacht huurstijgingen na orkaanschade

De orkaanschade aan gebouwen van Westplan is beperkt gebleven en zal vermoedelijk zelfs leiden tot huurstijgingen van 5% tot 10%.

De orkaanschade aan gebouwen binnen de vastgoedportefeuille van Westplan is beperkt gebleven en zal vermoedelijk zelfs leiden tot huurstijgingen van 5% tot 10%. Dit meldde de investeerder in Amerikaans vastgoed. 

“Alhoewel we goed verzekerd zijn, was de opluchting groot dat de schade binnen onze portefeuille beperkt is gebleven tot de begane grond van het complex Harbor View in Houston”, aldus Westplan naar aanleiding van de orkaan Harvey die over Houston raasde.

Westplan heeft daar een drietal complexen staan. “De overige complexen zijn de storm goed doorgekomen.” Daarnaast lag een complex in Savannah een lange tijd op het pad van orkaan Irma.  

Westplan zegt dat de reparatie van Harbor View is begonnen om de getroffen woningen weer bewoonbaar te maken. De vastgoedfondsaanbieder stelt naast een normale opstalverzekering ook verzekerd te zijn voor dit soort natuurrampen. Een claim is inmiddels door Westplan bij de verzekering ingediend. 

Huurstijgingen tot 10%

Volgens Westplan zijn veel mensen op zoek naar woonruimte in de getroffen gebieden, waarvan bestaande complexen zullen profiteren. “Dit betekent hogere bezettingen en ook hogere huurprijzen waardoor de cashflow van onze complexen fors zal stijgen.” Westplan verwacht huurstijgingen van circa 5% tot 10%.

Bovendien is de verwachting dat het aantal huurwoningen in Houston voorlopig niet snel zal toenemen, omdat er geen bouwcapaciteit is. “Iedereen is bezig met herstel. Wellicht neemt de krapte verder toe, omdat de overheid nieuwe bouwregels zal uitvaardigen. Hierdoor zal nieuwbouw duurder worden.”

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.