Nieuws

Sterke groei Fastned

In het derde kwartaal is de omzet Fastned gegroeid met maar liefst 111% t.o.v. vorig jaar.

Ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2016, zijn de afzet, omzet en het aantal klanten van Fastned in het derde kwartaal van 2017 opnieuw sterk toegenomen. Dat schrijft het bedrijf in een persbericht. 

Sterk gestegen vraag

De groei komt ondanks het feit dat automakers onvoldoende auto’s kunnen leveren om aan de sterk gestegen marktvraag te voldoen:

  • Afzet: 245.030 kWh (+113% t.o.v. KW3 2016)
  • Omzet: 118.024 euro (+111% t.o.v. KW3 2016)
  • Aantal actieve klanten: 4.786 (+88% t.o.v. KW3 2016) 

EV rijders kunnen nu met vrijwel alle laadpassen laden bij Fastned. Ook is er geïnvesteerd in netaansluitingen in Nederland en Duitsland De teams in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn uitgebreid in voorbereiding op de bouw van stations in beide landen. Daarvoor draagt de Duitse overheid 4,1 miljoen euro bij aan subsidie voor 25 nieuwe laadstations. 

Van laad- naar tankstation

Fastned heeft de rechtszaak gewonnen over de komst van een shop bij de laadstations. Hierdoor komt een nog betere klantervaring met koffie en toiletten dichterbij. Helaas is de Staat tegen de uitspraak van de rechter in hoger beroep gegaan.

Op dit moment rijden er ongeveer 18.000 volledig elektrische auto’s in Nederland, zo’n 50% meer dan een jaar geleden. Deze toename had veel groter kunnen zijn. Populaire EVs zoals de Hyundai Ioniq en de Opel Ampera-E worden slechts zeer beperkt uitgeleverd waardoor klanten een half jaar tot een jaar moeten wachten.

Fastned denkt dat deze beperkingen de komende maanden zullen afnemen. Ook zal de uitleveringen van nieuwe modellen zoals de Nissan Leaf 2 op gang komen. Hierdoor verwacht het bedrijf verdere versnelling van de groei de komende tijd. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.