Nieuws

Hanzevast verkoopt drie kantoren

Hanzevast heeft namens het Vastgoed Fusiefonds Hanzevast C.V. drie panden uit portefeuille verkocht.

Hanzevast heeft namens het Vastgoed Fusiefonds Hanzevast C.V. drie panden uit portefeuille verkocht. Dit maakte de fondsbeheerder bekend zonder financiële details te noemen. 

De kantoren zijn via een door Hanzevast georganiseerd biedingsproces individueel verkocht aan Snippe Projecten en Mutos City Apartments. De verkooptransacties zijn onderdeel van een driejarig desinvesteringsplan van de fondsbeheerder. In totaal bestaat deze portefeuille uit 32 kantoorpanden, verspreid over steden in heel Nederland met ruim 133.000 m2 verhuurbaar oppervlak.

Er worden op dit moment 9 andere kantoren door Hanzevast ter verkoop aangeboden. Voor alle aangeboden panden kunnen meerdere serieuze kopers worden gevonden, aldus de fondsbeheerder. “De merkbaar verbeterde markt zorgt voor grote interesse. Steeds meer beleggers zien ook dat beleggen in kantoren op de huidige prijsniveaus aantrekkelijk is”, aldus directeur Jos Westra van Hanzevast. 

Ook ziet de fondsbeheerder de effecten van de verkoopprocedure. “De aanwezigheid van meerdere kopers stelt ons in staat competitieve biedingsprocedures te voeren. Hiermee kunnen we prijzen per vierkante meter realiseren die hoger liggen dan vergelijkbare buurpanden die recentelijk onderhands zijn verkocht”, aldus Westra.

“We hebben gewacht met het starten van het verkoopproces totdat de markt weer enigszins was aangetrokken. Inmiddels is dat een gegeven en wordt geprofiteerd van de aantrekkende markt en navenante prijzen. De verkoopresultaten die we momenteel realiseren werden een jaar geleden niet voor mogelijk gehouden”. 

Hanzevast zal de komende periode de verkoop van nieuwe panden beginnen.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.