Nieuws

CombiCoin heeft al 1,7 miljoen binnen

Deze cryptomunt ontleent zijn waarde aan dertig onderliggende cryptovaluta's.

Eerder schreven we al over CombiCoin, waarmee het Nederlandse bedrijf Triaconta de risico’s van beleggen in cryptogeld wil verminderen. Doordat de waarde van de munt is gebaseerd op de top 30 van cryptomunten met de hoogste marktwaarde, zal de waarde niet ineens sterk dalen of stijgen.

Eind augustus is begonnen met een Initial Coin Offering (ICO), die loopt tot met 30 september. De eerste investeerders krijgen voor iedere 10 dollar een CombiCoin en een zogeheten Tria Token, waarmee ze via een stichting als het ware aandeelhouder worden en delen in de winst van het bedrijf.

Het doel van de oprichters is minimaal 2 miljoen dollar. Inmiddels zitten zij op 1,7 miljoen dollar met nog tien dagen te gaan voor 30 september. Als ze de 2 miljoen halen, wordt de munt gelanceerd en daarna verhandelbaar op de markt.

Valuta of fonds

Maar wat is de Combicoin precies? Daar zijn de meningen over verdeeld. Als het geen cryptocurrency was, zou het wellicht een tracker of valutafonds zijn. Of wellicht zelfs een ETF.

Wat de mannen achter Triaconta gaan doen is in ieder geval handelen met de opbrengst van de OCI. Door in te spelen op de verschillen tussen vraag- en aanbodprijzen hopen ze snel rendement te halen. Maar de eerste horde is 2 miljoen dollar binnenhalen. 

Kijk voor meer informatie op Triaconta.com.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.