Nieuws

Fastned krijgt 4,1 miljoen euro van Duitse overheid

Het krijgt de subsidie voor de bouw van 25 nieuwe snellaadstations.

Fastned heeft op 12 september een subsidie van 4,1 miljoen euro toegewezen gekregen van van het Duitse Ministerie van Vervoer en Digitale Infrastructuur. Dat schrijft het groene bedrijf in een persbericht.

De subsidie zal door Fastned gebruikt worden voor de bouw van 25 snellaadstations met meerdere laders door heel Duitsland. De stations zullen worden uitgerust met de nieuwste snelladers die het mogelijk maken om in twintig minuten meer dan 250 kilometer aan range bij te laden. Fastned verwacht begin volgend jaar het eerste station gereed te hebben.

Infrastructuur elektrische auto's stimuleren

De subsidie maakt deel uit van het programma van Minister Dobrindt om de infrastructuur voor elektrische auto’s te stimuleren. Dit programma is ontworpen om het investeringsrisico om te investeren voordat er voldoende elektrische auto’s zijn te verlagen.

Dit stelt bedrijven zoals Fastned in staat om voor de markt uit te investeren en daarmee laadinfrastructuur te realiseren nog voordat de grote aantallen elektrische auto’s de weg op komen.

Kip en ei probleem

Het programma beoogt hiermee het kip en het ei probleem op te lossen, namelijk dat mensen terughoudend zijn met de aanschaf van een elektrische auto als er geen laadinfrastructuur is en andersom dat beleggers afwachtend zijn om te investeren in laadinfrastructuur als er niet voldoende elektrische auto’s zijn.

Met het subsidieprogramma worden bedrijven gestimuleerd om in enkele jaren 300 miljoen euro te investeren in snelle laadinfrastructuur. Van de totale investering ontvangen ze ongeveer 40% terug.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.