Nieuws

Beleggers investeren 23,5 miljoen euro via NPEX

Beleggers hebben via MKB-beurs NPEX in de eerste zes maanden van 2017 meer geïnvesteerd in bedrijven dan in heel 2016.

Beleggers hebben via MKB-beurs NPEX in de eerste 6 maanden van 2017 meer geïnvesteerd in bedrijven dan in heel 2016. Het recordbedrag van 13 miljoen euro dat het FinTech-beursbedrijf vorig jaar aan financiering leverde, is in het eerste halfjaar van 2017 ruimschoots overtroffen; 23,5 miljoen euro.

Samen investeerden beleggers dit in tien Nederlandse MKB-ondernemingen. Met de stijging van het geïnvesteerde vermogen heeft NPEX een totaal verhandelbaar vermogen van ruim 475 miljoen euro bereikt.

NPEX werd in 2008 opgericht als een beurs voor het MKB. De beurs, die onder toezicht staat van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB), biedt kleine en middelgrote bedrijven de mogelijkheid om tussen de 1 en 15 miljoen euro groeikapitaal op te halen door middel van het uitgeven van aandelen of obligaties.

Particuliere beleggers en investeerders kunnen op hun beurt investeren in bedrijven waar zij anders nooit toegang toe zouden hebben gehad. Door aandelen of obligaties te kopen kunnen zij zowel rendement behalen als bijdragen aan de groei van het MKB in Nederland.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Noodlijdend Bux gered door ABN Amro
  2. Driewielermaker Carver zoekt nieuwe financiering