Nieuws

Duitse Fincompare haalt miljoenen op voor financieringsadvies MKB

Fincompare wil online platform ontwikkelen waarmee MKB bedrijven de juiste financieringsvorm kunnen kiezen.

Het Duitse platform Fincompare heeft 2,5 miljoen euro opgehaald voor het verder ontwikkelen van een online platform waarmee MKB bedrijven automatisch gewezen worden op de juiste financieringsvorm voor de groei van hun onderneming.

“Een interessante investering, vooral omdat ook in Nederland een groot aantal van dit soort vergelijkingssites actief zijn, maar nog geen groot marktaandeel kunnen bereiken”, aldus crowdfundingexpert Ronald Kleverlaan

Volgens Kleverlaan is niet het creëren van een overzicht van alle financieringsvormen of van alle aanbieders het belangrijkst, maar vooral dat ondernemingen advies krijgen over de beste financieringsvorm die bij hen past. “De ondernemer heeft namelijk geen flauw benul welke financiële data hij moet aanleveren.”

In Nederland zijn er volgens Kleverlaan ook al vergelijkingssites, maar veel sites richten zich vaak op een financieringsvorm. “Vanwege de complexiteit is dit logisch, maar in de praktijk hebben ondernemers vaak een gecombineerde financiering nodig”, aldus de crowdfundingexpert. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.