Nieuws

Rentelasten Fastned nu hoger dan jaaromzet

De investeringsronde van 7,7 miljoen euro was de druppel die de emmer liet overlopen.

Eerder schreven we al dat Fastned maar liefst 7,7 miljoen euro ophaalde voor de uitbreiding van hun netwerk aan snellaadstations voor elektrische auto’s. Ze verkochten obligaties met een minimumbedrag van 1000 euro, looptijd vijf jaar een rente van 6% Deze investeringsronde maakt hun rentelasten nu hoger dan hun jaaromzet, dat schrijft Quotenet.

Naast de publieke investeringsronde maakte Fastned ook nog bekend dat ze een private investeerder hebben binnengehaald die goed is voor 1 miljoen euro. Hun doel is zo snel en zo ver mogelijk groeien. Inmiddels hebben ze 63 van de beoogde 201 laadstations gebouwd. Voor de rest is 225.000 euro per stuk nodig.

De rentelasten voor het bedrijf zijn inmiddels drie keer hoger dan de omzet zijn over het afgelopen jaar. Er is in totaal al meer dan 25 miljoen euro in het bedrijf geïnvesteerd. Gelukkig groeit de omzet ook snel, maar toch. 

Lees meer op Quotenet.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.