Nieuws

Fastned haalt 7,7 miljoen euro op voor Europees netwerk

Hiermee is hun beoogde obligatielening ruim twee keer overschreven.

Fastned, dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s, heeft in twee weken tijd 7,7 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van obligaties. Eind mei was gestart met de uitgifte van 3,3 miljoen euro aan obligaties, maar door de vele belangstelling werd dit uitgebreid. 

De opbrengsten zullen gebruikt worden voor verdere uitbreiding van het netwerk van snellaadstations in Nederland en de rest van Europa. In totaal werd voor 7,7 miljoen euro aan obligaties uitgegeven aan ruim 600 investeerders. Met de obligaties van Fastned beleggen zij in duurzame infrastructuur in de snelgroeiende markt van elektrisch rijden.

"Tankstations van de toekomst"

Mede-oprichter van Fastned, Bart Lubbers, noemt hun snellaadstations ook wel de "tankstations van de toekomst". Het is natuurlijk een positief teken dat in een tijd dat Trump zich terugtrekt uit het klimaatakkoord, er vanuit particuliere investeerders zoveel interesse is voor groene investeringen. 

Inmiddels zijn er 63 stations operationeel, binnen en buiten Nederland. Maar Fastned bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations. Eerder dit jaar maakte Fastned bekend dat ze de eerste locaties in Duitsland en België heeft verworven. Daarnaast tekende Fastned een overeenkomst met Transport for Londen (TfL) voor de realisatie van snellaadstations in en rondom Londen.

In maart zag het laadbedrijf de eerste stations het (operationeel) break-even punt passeren. De afzet en omzet van het laadbedrijf groeien al twee jaar met ongeveer 10% maand-op-maand.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.