Nieuws

Fastned geeft weer obligaties uit

Met de obligaties van Fastned belegt u in duurzame infrastructuur in de snelgroeiende markt van elektrisch rijden.

Fastned start met de uitgifte van een nieuwe serie obligaties, namelijk 3.300 stuks voor 3,3 miljoen euro. De obligaties keren 6% rente per jaar uit en hebben een looptijd van vijf jaar. Deelname is vanaf vandaag tot en met 6 juni mogelijk vanaf 1000 euro.

Beleggen in elektrisch rijden

Fastned bouwt een netwerk van snellaadsstations voor elektrische auto's. Met de uitgifte van obligaties wil het bedrijf de uitbreiding van haar netwerk van snellaadstations in Nederland en omringende landen financieren. U belegt dus in duurzame infrastructuur in de snelgroeiende markt van elektrisch rijden. 

Er zijn inmiddels 63 stations operationeel, maar Fastned wil snellaadstations in heel Europa plaatsen. Vorige maand maakte Fastned bekend dat ze de eerste veertien locaties in Duitsland heeft verworven. Daarnaast tekende Fastned een overeenkomst met Transport for Londen (TfL) voor de realisatie van snellaadstations in en rondom Londen.

In maart zag het laadbedrijf de eerste stations het (operationeel) break-even punt passeren. De afzet en omzet van het laadbedrijf groeien al twee jaar met ongeveer 10% maand-op-maand. 

Kijk voor meer informatie en de prospectus op www.fastned.nl/obligaties.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.