Nieuws

Hanzevast keert opnieuw niet uit

Hanzevast keert voor het eerste en tweede kwartaal van 2017 geen rente uit aan beleggers in de Junior Secured Bond Hanze Goteborg.

Hanzevast heeft besloten om de rente voor het eerste en tweede kwartaal van 2017 niet uit te keren aan beleggers in de Junior Secured Bond Hanze Goteborg. Dit maakte de fondsaanbieder uit Groningen bekend. 

Het scheepvaartfonds gaat al lange tijd gebukt onder de uitdagende omstandigheden op de scheepvaartmarkt. Als gevolg liet het huidige inkomen, net als in voorgaande kwartalen, geen ruimte over voor betalingen op de mezzaninefinanciering, waarop Hanzevast besloot de kwartaalrente niet uit te betalen, maar bij te schrijven op de hoofdsom.

Per bond van 1.000 euro zal 28,01 euro rente worden bijgeschreven voor het vierde eerste kwartaal. De obligatie inclusief bijgeschreven rente vertegenwoordigt dan een bedrag van 1.428,25 euro. De renteberekening is inclusief rente over de reeds bijgeschreven rente vanaf het vierde kwartaal van 2012.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.