Nieuws

EIB en NIBC lenen aan innovatief MKB

EIB en NIBC hebben een garantieovereenkomst getekend ter ondersteuning van tot 500 miljoen euro aan leningen voor innovatieve middelgrote bedrijven.

De Europese Investeringsbank en NIBC hebben een garantieovereenkomst getekend ter ondersteuning van tot 500 miljoen euro aan leningen voor innovatieve middelgrote bedrijven.

De operatie wordt ondersteund door de InnovFin - EU-financiering voor innovatieve ondernemingen, garantiefaciliteit voor midkapbedrijven, met financiële ondersteuning van de Europese Unie uit Horizon 2020.

Dankzij een EIB-garantie van tot 250 miljoen euro zal NIBC op zijn beurt tot 500 miljoen euro aan financiering beschikbaar kunnen maken aan innovatieve midkapbedrijven.

De operatie is specifiek volgens EIB en NIBC bedoeld voor een portfolio aan innovatieve en snel groeiende midkaps in verschillende sectoren, waaronder telecom, media, technologie & diensten, industrie & productie, food, landbouw, retail & gezondheid en infrastructuur en hernieuwbare energie.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.