Nieuws

Beleggers Hanzevast Fusiefonds stemmen in met verkoop

Hanzevast wil investeren in de kantoren van het fusiefonds om ze vervolgens te verkopen.

De beleggers van Vastgoed Fusiefonds Hanzevast hebben vandaag ingestemd met een voorstel om het vastgoed van het fonds de komende jaren te verkopen. Hanzevast zal het verkoopproces zelf gaan leiden, zo maakte de fondsaanbieder uit Groningen vrijdag bekend. 

Het grootste vastgoedfonds van Hanzevast bestaat uit 32 kantoorpanden, verspreid over steden in heel Nederland. De huidige financier wil meewerken aan een verkoopplan waarbij er de komende drie jaar aanzienlijk wordt geïnvesteerd in de vastgoedportefeuille.

Kantorenmarkt

De vraag naar kantoorruimte in Nederland neemt volgens Hanzevast de afgelopen periode toe en is het aanbod “flink” afgenomen doordat kantoren zijn getransformeerd tot onder meer hotels, woningen en creatieve centra. “Door deze combinatie van factoren staat de kantorenmarkt er een stuk beter voor dan een aantal jaar geleden en is het weer mogelijk om gebouwen tegen redelijke prijzen te verkopen”, aldus Hanzevast.

Verkoopopbrengsten

De geplande investeringen moeten de kantoorpanden van het Hanzevast Fusiefonds interessanter maken. Een deel van de vastgoedportefeuille wordt gehouden voor een middellange termijn een ander deel zal op de kortere termijn worden verkocht. De beleggers van het fusiefonds ontvangen als vergoeding een percentage van de gerealiseerde verkoopopbrengsten.

Hanzevast blijft beheerder van het fonds en behoudt haar rol als property en asset manager van de gebouwen. 

 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.