Nieuws

Blok: eisen aan duurzaamheid nieuwe huizen en kantoren

Bouwmaterialen van nieuwe huizen en kantoren mogen het milieu niet onnodig belasten, vindt minister Blok.

Bouwmaterialen van nieuwe huizen en kantoren mogen het milieu niet onnodig belasten, vindt minister Blok (Wonen en Rijksdienst). Vanaf 2018 wil hij minimum-eisen voor de duurzaamheid van nieuwe huizen en kantoren.

Daarbij telt de productiewijze van de gebruikte bouwmaterialen, het transport, de levensduur van de materialen en de manier van afdanken. Door de milieugegevens van alle gebruikte materialen in een computerprogramma in te voeren, rolt er een uitkomst over de duurzaamheid van het hele gebouw uit de berekening.

Blok wil een grens voor milieubelasting van huizen en kantoren vanaf 2018 opnemen in het Bouwbesluit. Het voorstel moet nog naar de Tweede Kamer. De bouwwereld experimenteert al sinds 2012 vrijwillig met de milieuprestatie van gebouwen; er is dus al ervaring mee opgedaan.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Prijsstijging koophuizen vlakt af, maar in Flevoland stijgen ze nog flink door
  2. Huizenprijzen vlakken voor vijfde maand op rij af
  3. Gemiddelde woning ruim €66.000 duurder dan vorig jaar
  4. Huizenprijzen bijna dubbel zo hard gestegen als in rest EU
  5. ABN Amro: stijging huizenprijzen vlakt pas volgend jaar af