Nieuws

Blok: eisen aan duurzaamheid nieuwe huizen en kantoren

Bouwmaterialen van nieuwe huizen en kantoren mogen het milieu niet onnodig belasten, vindt minister Blok.

Bouwmaterialen van nieuwe huizen en kantoren mogen het milieu niet onnodig belasten, vindt minister Blok (Wonen en Rijksdienst). Vanaf 2018 wil hij minimum-eisen voor de duurzaamheid van nieuwe huizen en kantoren.

Daarbij telt de productiewijze van de gebruikte bouwmaterialen, het transport, de levensduur van de materialen en de manier van afdanken. Door de milieugegevens van alle gebruikte materialen in een computerprogramma in te voeren, rolt er een uitkomst over de duurzaamheid van het hele gebouw uit de berekening.

Blok wil een grens voor milieubelasting van huizen en kantoren vanaf 2018 opnemen in het Bouwbesluit. Het voorstel moet nog naar de Tweede Kamer. De bouwwereld experimenteert al sinds 2012 vrijwillig met de milieuprestatie van gebouwen; er is dus al ervaring mee opgedaan.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Huizenprijzen op nieuw record maar minder woningen verkocht
  2. Plannen voor bouw nieuwe, duurzame stad in Flevoland
  3. Helft van de huizen wordt verkocht boven de vraagprijs
  4. Gekte huizenmarkt houdt aan: huizenprijzen in mei met 12,9% gestegen
  5. Grootste stijging huizenprijzen in 20 jaar