Nieuws

Hanze Gdansk komt door keuring

Ook het schip Ms Hanze Gdansk van Hanzevast is door een jaarlijkse keuring gekomen.

Ook het schip Ms Hanze Gdansk van Hanzevast is door een jaarlijkse keuring gekomen. Dit meldde de fondsaanbieder uit Groningen. 

Het schip werd gekeurd aan de hand van de internationale wet- en regelgeving op het gebied van techniek, veiligheid en milieu. De Ms Hanze Gdansk is weer voor een jaar goedgekeurd om te varen. Het schip was in Lissabon om haar lading maïs te lossen.

In augustus liet Hanzevast al weten dat ook de schepen Hanze Göteborg en Hanze Gendt door de jaarlijkse keuring zijn gekomen. 

Alle schepen zijn onderdeel van het Vlootfonds Hanzevast 3, dat al langer gebukt gaat onder moeilijke marktomstandigheden. Eerder liet de fondsaanbieder weten dat het voortbestaan van het fonds nog steeds onzeker is. Tot eind 2017 zullen er onvoldoende inkomsten uit het fonds zijn om uitkeringen te laten plaatsvinden aan beleggers.

Volgens Hanzevast is de continuïteit van het fonds afhankelijk van de bereidwilligheid van de kredietinstellingen om geen aanvullende aflossing van de lening te vereisen en akkoord te gaan met het opschorten van de reguliere aflossingsverplichting.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.