Nieuws

"Beleggers in scheep-cv’s Feederlines verliezen miljoenen"

Honderden beleggers in scheepvaart-cv’s van de Groningse rederij Feederlines zijn hun geld kwijt.

Honderden beleggers in scheepvaart-cv’s van de Groningse rederij Feederlines zijn hoogstwaarschijnlijk hun geld kwijt. Dat schrijft het Financieele Dagblad. 

De particuliere beleggers investeerden in veertien schepen van Feederlines middels commanditaire vennootschappen. Maar de wereldwijde crisis sloeg ook bij de scheepvaartfondsen van Feederlines toe. Al sinds 2009 kregen vennoten niets uitgekeerd.

Daarop besloot de rederij in 2013 veertien wankelende fondsen onder te brengen in een groot herfinancieringsfonds, waarmee een gedwongen verkoop van de schepen moest worden voorkomen. Toen al verloren beleggers de helft van hun inleg en werd de andere helft omgezet in een achtergestelde lening met 2,5% rente. 

Maar drie jaar later is Feederlines alsnog gedwongen veertien schepen te verkopen. Daarmee raken honderden investeerders hun geld kwijt. Volgens het FD gaat het in totaal om enkele tientallen miljoenen euro’s. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.