Nieuws

Schepen Hanzevast komen door keuring

De schepen Hanze Göteborg en Hanze Gendt zijn door een jaarlijkse keuring gekomen. Dit meldde de fondsaanbieder uit Groningen.

De schepen Hanze Göteborg en Hanze Gendt zijn door een jaarlijkse keuring gekomen. Dit meldde de fondsaanbieder uit Groningen. 

De schepen werden gekeurd aan de hand van de internationale wet- en regelgeving op het gebied van techniek, veiligheid en milieu. Volgens Hanzevast doorstonden de schepen de jaarlijkse keuring “met goed gevolg”. Beide schepen zijn weer voor een jaar goedgekeurd om te varen. De Hanze Gendt ligt op dit moment voor de kust en wacht op orders voor de volgende reis, aldus de fondsaanbieder. 

Beide schepen zijn onderdeel van het Vlootfonds Hanzevast 3, dat al langer gebukt gaat onder moeilijke marktomstandigheden. Afgelopen maand liet de fondsaanbieder weten dat het voortbestaan van het fonds nog steeds onzeker is. Tot eind 2017 zullen er onvoldoende inkomsten uit het fonds zijn om uitkeringen te laten plaatsvinden aan beleggers.

Volgens Hanzevast is de continuïteit van het fonds afhankelijk van de bereidwilligheid van de kredietinstellingen om geen aanvullende aflossing van de lening te vereisen en akkoord te gaan met het opschorten van de reguliere aflossingsverplichting. 

 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.