Nieuws

Filmfonds Het Verlangen voltekend

De inschrijving op het filmfonds Het Verlangen is voltekend. Dit meldde emissiekantoor Eurogroei Films.

De inschrijving op het filmfonds Het Verlangen is voltekend. Dit meldde emissiekantoor Eurogroei Films. 

Er werd 525.000 euro opgehaald bij particuliere beleggers om de productie van de film te financieren. In totaal werden er 106 participaties van vijfduizend euro uitgegeven. 

"De belangstelling voor het filmfonds Het Verlangen is erg groot gebleken," aldus Eurogroei.

Eurogroei verwacht een rendement op de belegging van 24% op jaarbasis, gebaseerd op inschattingen van de distributeur en producent (bij een medium-high scenario) en bij een volledige benutting van de aftrekpost tegen een inkomstenbelastingtarief van 52%.

De komediefilm vertelt het verhaal van een uitgeversduo dat een onontwikkelde, maar zeer aantrekkelijke vrouw van rol wisselen met een onooglijke, stotterende auteur. De opnames voor de film starten naar verwachting in het voorjaar van 2016. De film wordt in februari 2017, rond Valentijnsdag, in de Nederlandse bioscoop verwacht. 

Het Verlangen is het achtentwintigste filmfonds van Eurogroei. Op korte termijn wordt de inschrijving voor een nieuw filmfonds gestart, aldus het emissiekantoor. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.