Nieuws

JR Shipping start uitgifte obligaties

JR Shipping is gestart met de uitgifte van obligaties in het JR Shipping Obligaties 2016-fonds.

JR Shipping is gestart met de uitgifte van obligaties in het JR Shipping Obligaties 2016-fonds.

Het verse kapitaal wil de rederij aanwenden voor de financiering van schepen en voor de uitvoering van en de participatie in herstructurerings- en managementprojecten. Volgens JR Shipping willen scheepvaartbanken hun portefeuille opschonen, waardoor schepen onder de nominale prijs aangeboden worden. 

“De reden om opnieuw obligaties uit te geven, is om de positie van de rederijgroep te optimaliseren zodat snel en adequaat gereageerd kan worden op kansrijke ontwikkelingen in de snel transformerende scheepvaartindustrie,” aldus JR Shipping.  

Beleggers kunnen investeren vanaf 10.000 euro, waarbij de rederij mikt op een vaste rentevergoeding van 7% per jaar. De obligaties hebben een looptijd van zeven jaar. De AS Shipping Group geeft een garantstelling af voor de restitutie van de rente en nominale waarde aan het einde van het loopjaar.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.