Nieuws

Hanzevast keert niet uit

Hanzevast heeft besloten om de rente voor het vierde kwartaal van 2015 niet uit te keren aan beleggers.

Hanzevast heeft besloten om de rente voor het vierde kwartaal van 2015 niet uit te keren aan beleggers in de Junior Secured Bond Hanze Goteborg. Dit maakte de fondsaanbieder uit Groningen bekend. 

Hanzevast merkte op dat het herstel van de scheepvaartmarkt zich in het vierde kwartaal van 2015 niet heeft doorgezet en zelfs is verslechterd. De Baltic Dry Handy Index, een graadmeter voor de markt, daalde van 6983 punten in augustus naar 4092 in december. 

Het huidige inkomen liet geen ruimte voor betalingen op de mezzaninefinanciering, waarop Hanzevast besloot de kwartaalrente niet uit te betalen, maar bij te schrijven op de hoofdsom. 

Hanzevast wil ieder komend kwartaal opnieuw bekijken of deze bijgeschreven rente alsnog kan worden uitgekeerd, afhankelijk van de liquiditeit en de bancaire voorwaarden. “De bijschrijving is in lijn met de voorwaarden gesteld ten aanzien van de bancaire financiering op de eerste hypotheek,” aldus de fondsaanbieder. 

Per bond van 1.000 euro zal 25,37 euro rente worden bijgeschreven voor het vierde kwartaal. De obligatie inclusief bijgeschreven rente vertegenwoordigt dan een bedrag van 1.293,61 euro. De renteberekening is inclusief rente over de reeds bijgeschreven rente vanaf het vierde kwartaal van 2012.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.