Nieuws

Schip Flinter lekt opnieuw olie

Het schip van Flinter dat vorige maand in aanvaring kwam met een tankerschip is verder gescheurd en lekt opnieuw olie.

Het vrachtschip van rederij Flinter dat vorige maand voor de kust van het Belgische Zeebrugge in aanvaring kwam met een tankerschip is door storm verder gescheurd en lekt opnieuw olie. Dat meldde de NOS. 

Volgens de Belgische overheid is het schip door de storm niet in tweeën gebroken, maar lekken er wel weer opnieuw kleine hoeveelheden dieselolie. Volgens de autoriteiten zijn er geen extra maatregelen nodig, omdat er nog maar weinig olie in de tanks zit. Bovendien is het schip nog dieper en vaster in het zand komen te zitten.

Flinter kocht het schip bijna dertien jaar geleden aan voor circa 14 miljoen euro, waarvan 5,6 miljoen euro werd gefinancierd met eigen vermogen. Beleggers legden ook een deel van het kapitaal in. De rederij meldde dat er destijds een rendement op het schip werd gerealiseerd van 18,3%.

Het ongeluk bleek scheepvaartbeleggers evenwel in de kaart te spelen.   

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.