Nieuws

Schip Flinter gezonken

Voor de kust van Zeebrugge is een vrachtschip van Flinter in aanvaring gekomen met een tankerschip.

Voor de kust van het Belgische Zeebrugge is afgelopen week een vrachtschip van rederij Flinter in aanvaring gekomen met een tankerschip. 

Het gaat om het Nederlandse vrachtschip Flinterstar en de tanker Al Oraiq, varend onder de vlag van de Marshalleilanden. Volgens Flinter ligt het schip stabiel en is er “geen noodsituatie”. 

De rederij uit Barendrecht bekijkt de mogelijkheden om Flinterstar te bergen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland lekte het Nederlandse schip nog wel olie. Het oliespoor verspreidt zich op de Noordzee, maar koerst niet op de kust af. De veiligheidsregio verwacht daarom niet dat de olie op korte termijn op de stranden en langs de kust terecht zal komen. 

Evenwel meldde RTV Rijnmond vrijdag dat er honderd besmeurde vogels zijn gevonden na de olieramp. 

Flinter kocht het schip bijna dertien jaar geleden aan voor circa 14 miljoen euro, waarvan 5,6 miljoen euro werd gefinancierd met eigen vermogen. Beleggers legden ook een deel van het kapitaal in. De rederij meldde dat er destijds een rendement op het schip werd gerealiseerd van 18,3%.

Wat de financiële consequenties van het ongeluk zijn voor Flinter is vooralsnog niet bekend. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.