Nieuws

JR Shipping start uitgifte participaties

JR Ship Investments is gestart met de uitgifte van participaties in offshore service schip SeaZip 5.

JR Ship Investments is gestart met de uitgifte van participaties in offshore service schip SeaZip 5. Dit meldde de rederijgroep uit Harlingen deze week.

Beleggers investeren in een nieuw te bouwen offshore servce schip, die ondersteuning moet bieden bij de aanleg en exploitatie van windmolenparken op zee. Het fonds heeft een looptijd van circa zeven jaar en participanten kunnen vanaf 25.000 euro deelnemen. JR Shipping mikt op rendementen tussen 9,3% en 10,5%, afhankelijk van het type scheeps-cv waar een belegger in stapt. 

De rederijgroep ziet een “onstuimig groeiende” markt voor windmolenparken op zee, waarbij in 2015 een “record aantal” windmolens op het Europese netwerk zijn aangesloten. “Ook de komende jaren zijn toenemende activiteiten voorzien, wat de vraag naar serviceschepen als SeaZip 5 positief beïnvloedt,” aldus JR Shipping. 

De schepen zullen niet alleen ingezet worden bij de aanleg van windmolenparken op zee, maar ook bij inspectie- onderhouds- en vervangingswerkzaamheden 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.