Nieuws

Haerzathe opent inschrijving Short Term Fund I

Haerzathe heeft de inschrijving op obligaties in het Haerzathe Short Term Fund I geopend.

Haerzathe heeft de inschrijving op obligaties in het Haerzathe Short Term Fund I, dat investeert in de aankoop en exploitatie van vier tijdelijke huisvestingsprojecten, geopend. Dit meldde de belegger uit Oldenzaal deze week. 

De obligatielening kent een omvang van 3,4 miljoen euro en is opgedeeld in 34 obligaties van 100.000 euro. De totale fondsinvestering bedraagt 3,65 miljoen euro. Haerzathe wil hiermee onder meer de aankoop en exploitatie van een tweetal scholen en een zorghotel in Charlois Rotterdam realiseren. Ook wordt er geïnvesteerd in een interim huisvesting voor driehonderd asielzoekers in Heerlen. De exploitatie door Haerzathe wordt aangegaan voor een periode van twee jaar en drie maanden.

 

Het Haerzathe Short Term Fund I keert een couponrente van 7,5% per jaar uit, met een effectief rendement van 7,65%. Het fonds gebruikt geen bancaire lening en de obligaties zijn volgens Haerzathe tussentijds verhandelbaar.  

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  3. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd