Nieuws

Filmfonds De Helleveeg voltekend

De inschrijving op het filmfonds De Helleveeg is voltekend.

De inschrijving op het filmfonds De Helleveeg is voltekend. Dit meldt emissiekantoor EuroGroei Films.

In totaal werd er 520.000 euro opgehaald bij particuliere beleggers om de productie van de film te financieren. Er werden in totaal 108 participaties van vijfduizend euro uitgegeven.  

Volgens Eurogroei was er ruime belangstelling voor de participaties en konden niet alle geïnteresseerde beleggers in aanmerking komen voor de belegging.

Eurogroei verwacht een rendement op de belegging van 34% op jaarbasis, gebaseerd op inschattingen van de distributeur en producent (bij een medium-high scenario) en bij een volledige benutting van de aftrekpost tegen een inkomstenbelastingtarief van 52%.

De Helleveeg is gebaseerd op de gelijknamige roman van A.F.Th. van der Heijden en de cast bestaat uit onder anderen Frank Lammers, Hadewych Minis en Robert de Hoog. De film wordt in maart 2016 in de Nederlandse bioscopen verwacht.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.