Nieuws

Euronext lanceert nieuwe beurs

Euronext komt met de opvolger van Alternext, de voormalige beurs voor het midden- en kleinbedrijf.

Euronext komt met de opvolger van Alternext, de voormalige beurs voor het midden- en kleinbedrijf. De nieuwe beurs wordt opgezet door Euronext-dochter Enternext en wordt een gezamenlijk Nederlands-Belgisch handelsplatform.

De beurs richt zich vooral op obligaties, maar bedrijven kunnen er ook aandelen noteren. Alternext ging vorig jaar ter ziele, vooral omdat ondernemingen moeite hadden om obligaties daadwerkelijk op het platform te noteren. Omdat nu de koppeling tussen Nederland en België wordt gemaakt, moet dit probleem verholpen zijn.

“In Nederland lukt het maar beperkt om mkb-obligaties bij particuliere beleggers te plaatsen,” zegt Maurice van Tilburg, ceo van Euronext Amsterdam in het FD. “In België is de retailmarkt voor het mkb veel verder ontwikkeld, maar is het juist moeilijker om institutionele beleggers te bereiken.”  
Ook hoeft het mkb niet aan strenge eisen voor boekhouding en prospectus te voldoen, zoals bij Euronext wel het geval is. Dat scheelt in kosten.

 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.