Nieuws

Belegger gelooft in duurzaam investeren

Het vermogen wereldwijd dat duurzaam belegd wordt is in de afgelopen drie jaar met 61% gestegen tot 21.400 miljard dollar.

Wereldwijd ontstaat er onder beleggers een groeiend geloof in duurzaam investeren. In een nieuw rapport van Global Sustainable Investment Alliance staat dat er in de afgelopen drie jaar 61% meer vermogen is geïnvesteerd in duurzame beleggingen.

Het vermogen dat wereldwijd duurzaam belegd wordt steeg tot 21.400 miljard dollar. Het marktaandeel van duurzaam beleggen is daarmee toegenomen van 21,5% naar 30,2%.

In het rapport is gekeken naar alle beleggingscategorieën: van aandelen en obligaties tot hedgefunds en microfinanciering. Toch is de meest voorkomende vorm van duurzaam beleggen de keuze van beleggers om vanuit duurzaam oogpunt niet in een onderneming of initiatief te beleggen. Duurzame criteria dienen in de eerste instantie dus niet als uitgangspunt, hoewel dat wel in opkomst is.

Europa loopt volgens het rapport voorop op het gebied van duurzaam beleggen, met een totaal belegd vermogen van 13.600 miljard dollar. In de Verenigde Staten, Australië en Canada ligt het marktaandeel tussen de 17% en 31%, in Azië is dit percentage lager. 

 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.