Fleur van Dalsem werkt ruim vijftien jaar bij IEX en Beursduivel en is sinds haar studietijd actief in het wereldje van de financieel economische journalistiek. Als redacteur werkte zij voor verschillende financieel economische tijdschriften en websites.

Fleur schrijft artikelen, maar werkt nu vooral achter de schermen als coördinator van IEX Expert.

Nieuws

Hoe selecteert Cisco de beste start-ups?

Exitstrategie: waar let John Chambers, de topman van Cisco, op bij de aanschaf van start-ups?

Bij het investeren in een start-up, is een goede exitstrategie van levensbelang. Want hoe verdient u straks aan het grote risico dat u nu, door te investeren in een startende onderneming, neemt?

We kijken de kunst af bij John Chambers, de topman van Cisco, die jaarlijks tientallen kleine bedrijfjes koopt namens Cisco. Waar let hij op bij de aanschaf van een jonge onderneming? Hoe stoomt u uw start-up-investering klaar voor verkoop? 

  1. Deel de visie van de ondernemers. "Do you have the same vision of where industry is going as the target of your acquisition? If visions differ, you might get together economically for a while, but then you are going to have problems," aldus Chambers. 
  2. Zorg dat de bedrijfsculturen matchen.
  3. Weet wat je koopt. Zowel op technologisch gebied als wat betreft de mensen. Leer ze eerst goed kennen en verdiep je in de techniek van de start-up. 
  4. De aankoop moet strategisch zijn.
  5. Hoe dichterbij de onderneming, hoe succesvoller de overname kan zijn.

Kijk, verrassend dat een megaonderneming als Cisco op geografische basis zijn investeringen selecteert. 

 

 

Fleur van Dalsem is redacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Waarom startups van de beurs wegblijven