Nieuws

Hanzevast zoekt heil in buitenland

Hanzevast Capital zoekt zijn heil in het buitenland om het vastgelopen Fusiefonds vlot te kunnen trekken.

Hanzevast Capital zoekt zijn heil in het buitenland om het vastgelopen Fusiefonds vlot te kunnen trekken. Dit vertelt Jaap Wolters, directeur van de vastgoedonderneming, in De Financiële Telegraaf. 

Wolters laat weten dat hij in gesprek is met buitenlandse investeerders om tot een herfinanciering van het Fusiefonds te komen. In het fonds zitten 32 kantoren, die inmiddels nog maar de helft waard zijn van de schuld ter waarde van 135 miljoen euro. Accountant BDO gaf wederom geen goedkeuring voor de jaarrekening over 2013. Dit gebeurde vorig jaar ook al, toen er volgens BDO onvoldoende geschikte controle-informatie was verkregen om te boordelen of er 'een reële kans op overleving' van het Fusiefonds bestaat.

Het is nog steeds onduidelijk of het fonds kans op overleving heeft. Het nieuwe jaarverslag laat weer verontrustende cijfers zien. De bezetting van de portefeuille loopt verder terug en het Fusiefonds kent een leegstandspercentage van 54%. Weinig Nederlandse beleggers zien nog succes in het fonds, zo concludeert Wolters. 

Daarom is hij nu buiten de landsgrenzen aan het kijken. Inhoudelijk wil Wolters daar nog niks over kwijt. Een Hanzevast-participant spreekt in De Financiële Telegraaf over een ‘financier uit Zuidoost-Azië’.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.