Nieuws

Beleggers film-cv bijgestaan door OM

Investeerders in de film-cv ‘Deadlines’ krijgen na tien jaar procederen hulp van het Openbaar Ministerie.

Investeerders in de film-cv ‘Deadlines’ krijgen na tien jaar procederen hulp van het Openbaar Ministerie. Hierover bericht Het Financieele Dagblad. 

Door de nieuwe Wet Conservatoir Beslag Slachtoffers wordt het makkelijker om beslag te leggen bij verdachten ten behoeve van de slachtoffers. Bijna driehonderd beleggers in de cv voelden zich gedupeerd toen de film flopte en ze naast de fiscale voordelen ook hun inleg kwijtraakten. De investeerders verenigden zich en richtten hun pijlen op de initiator van de cv, Robert S. van Dutch Film Finance (DFF), de exploitant van de film. Ze stelden dat ze meer dan vijf miljoen euro hebben verloren. 

De rechter meende in juni 2013 dat DFF was afgeweken van de prospectus en zich had kunnen realiseren dat de fiscale voordelen voor de beleggers daarmee verdwenen. 

Door invoering van de nieuwe wet in januari van dit jaar kon het OM een maand later beslag leggen op 4,7 miljoen euro aan vastgoed van S. De rechtbank veroordeelde DFF al eerder tot betaling van een voorschot van 740.000 euro op een nog nader te bepalen schadevergoeding. Bij een veroordeling van S. tot schadevergoeding krijgen filmbeleggers direct uitgekeerd.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.