Nieuws

Regeling voor filmindustrie bijna rond

Minister van Cultuur Jet Bussemaker (PvdA) heeft de regeling om de filmindustrie een duwtje in de rug te geven, bijna rond.

Minister van Cultuur Jet Bussemaker (PvdA) heeft de regeling om de filmindustrie een duwtje in de rug te geven, bijna rond. De regeling is naar de Europese Commissie gestuurd ter goedkeuring, schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer. 

Bussemaker gaat in haar brief in op de voortgang, invulling en uitvoering van de regeling waarvoor jaarlijks twintig miljoen euro beschikbaar is. Het Filmfonds krijgt de verantwoordelijkheid over de zogenoemde cash rebate, gericht op het bevorderen van een gezond filmproductieklimaat in Nederland en het versterken van de internationale concurrentiepositie van de Nederlandse filmindustrie. 

Het kabinet ging in november akkoord met de maatregel. De filmsector hoopt dat de regeling nog rondkomt voor het filmfestival van Cannes in mei, waar producenten onderhandelen over nieuwe filmprojecten. Volgens Bussemaker hangt dat echter af van de Europese Commissie.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.