Nieuws

Gouden Film voor Toscaanse Bruiloft

Toscaanse Bruiloft heeft binnen drie dagen honderdduizend bezoekers weten te trekken.

Toscaanse Bruiloft heeft binnen drie dagen honderdduizend bezoekers weten te trekken. De film, geregisseerd door Johan Nijenhuis, behaalde daarmee de status van Gouden Film.

Het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds reikte de prijs afgelopen zondag uit. Acteurs Jan Kooijman en Lieke van Lexmond namen de Gouden Film in ontvangst.

In de romantische komedie van regisseur Johan Nijenhuis, die maandag in première ging, runt Sanne (Sophie van Oers) samen met haar vader en stiefmoeder een luxe landhuis in Italië waar droombruiloften plaatsvinden. Naast Kooijman en Van Lexmond hebben Simone Kleinsma, Ernst Daniel Smid en Diederik Ebbinge een rol in de opvolger van Verliefd op Ibiza.

Beleggers konden middels het Toscaanse Apestreken Filmfonds investeren in de films Toscaanse Bruiloft en Apestreken. Participanten droegen in totaal 1,5 miljoen euro bij aan de productie. Bij opbrengsten van 1 miljoen euro uit bioscoopbezoeken, kunnen beleggers in de hoogste belastingschaal een rendement van 5,2% verwachten. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.