Nieuws

JR Shipping start met uitgifte obligaties

JR Shipping is gestart met de uitgifte van obligaties om de nog uitstaande hypotheekschuld van twee schepen af te lossen.

JR Shipping is gestart met de uitgifte van obligaties om de nog uitstaande hypotheekschuld van twee schepen af te lossen. Dit meldt de rederijgroep in een persbericht. 

Participanten in m.s. Evolution en m.s. Evidence Scheepvaartbedrijf CV gingen akkoord met de uitgave van de obligaties. JR Shipping gaat gebukt onder een hypotheekschuld van ruim 4,3 miljoen euro voor Evolution en 3,6 miljoen euro voor Evidence, nog exclusief vijf ton als krediet op rekening-courant. De financierende bank, Commerzbank AG, gaat akkoord met een eenmalige afkoopsom van 2,5 miljoen per schip.

“Deze kwijting van gemiddeld bijna 40% is een unicum in de scheepvaartwereld,” aldus JR Shipping. “Om deze uitzonderlijke kans te verzilveren, worden m.s. Evolution en m.s. Evidence Obligaties uitgegeven, bedoeld om de perspectiefvolle transactie te financieren.”

Inleg start vanaf tienduizend euro. Obligatiehouders kunnen volgens JR Shipping een vaste jaarlijkse rente van 7% verwachten en krijgen de zekerheid van eerste hypotheekrecht. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.