Nieuws

Geen kwartaalrente beleggers Vlootfonds 3

Hanzevast keert in het derde kwartaal van dit jaar niet uit aan participanten in Vlootfonds Hanzevast 3.

Hanzevast keert in het derde kwartaal van dit jaar niet uit aan participanten in Vlootfonds Hanzevast 3 – ms Hanze Göteborg en de aan dit fonds gelieerde 8% Junior Secured Bonds. Dit meldt de fondsaanbieder in een persbericht. 

Mede door het lage chartertarief en verplichtingen aan de bank is er volgens Hanzevast geen ruimte voor betalingen op mezzaninefinancieringen. De bestuurder besloot hierop de kwartaalrente voor het derde kwartaal van dit jaar niet uit te betalen en deze bij te schrijven bij de hoofdsom. 

Hanzevast wil ieder volgend kwartaal opnieuw bekijken of de bijgeschreven rente alsnog kan worden uitgekeerd, afhankelijk van de liquiditeit en de bancaire voorwaarden. Per bond van duizend euro wordt er nu 21,22 euro rente bijgeschreven voor het derde kwartaal. Hierdoor vertegenwoordigt 8% Junior Secured Bonds nu een bedrag van 1.082,43 euro, inclusief rente. 

Naar verwachting wordt in oktober 2013 het vijfde schip in de vaart genomen en in april 2014 het zesde schip opgeleverd. Daarmee is Vlootfonds 3 van bulkcarriers die Hanzevast in eigen beheer, heeft compleet. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.