Nieuws

Flinter komt met reddingsplan

Flinter gaat negen scheeps-cv’s onderbrengen in een super-cv. Het gaat in totaal om een belegd vermogen van 35 miljoen euro.

Flinter gaat scheeps-cv’s onderbrengen in een super-cv. De rederij uit Barendrecht heeft daartoe besloten, nadat negen schepen door de crisis in de scheepvaartmarkt niet voldoende renderen. Hierover schrijft het Financieele Dagblad

Met de oplossing hoopt Flinter voor de komende drie jaar rust te creëren. Ongeveer 1100 participanten uit negen oude cv’s zullen hun belang verkopen in ruil voor aandelen in de nieuwe Flinter Fleetholding BV. Het gaat in totaal om een belegd vermogen van 35 miljoen euro. Welk belang een participant heeft in de holding is afhankelijk van de oorspronkelijke belegging. Daarbij wegen sommige schepen zwaarder in de Fleetholding dan andere schepen. “De oude cv’s krijgen minimaal 7% en maximaal 15% in de nieuwe cv,” aldus Otto in het FD. 

Volgens CEO Bart Otto heeft Flinter geprobeerd om voor de negen schepen afzonderlijke reddingsplannen te zoeken met ING, maar dat liep op niets uit. Nu heeft de rederij met de bank een standstill afgesproken. “Tot medio 2016 is er voor de schepen rust,” zegt Otto. “Dat kost ons wel geld, maar participanten hoeven niets te betalen en de schepen blijven in ieder geval varen.”

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.