Nieuws

Obligatiehouders ok met reddingsplan Homburg Invest

Obligatiehouders van Homburg Invest hebben donderdag ingestemd met het reddingsplan van het noodlijdende vastgoedfonds.

Een meerderheid van de obligatiehouders van Homburg Invest heeft donderdag ingestemd met het reddingsplan van het noodlijdende vastgoedfonds. Dit schrijft Vastgoedjournaal.  

Gisteren werden in Montréal en Utrecht bijeenkomsten gehouden voor de crediteuren van Homburg Invest, Shareco en Homburg Realty Fund (61). Tijdens de bijeenkomsten konden crediteuren stemmen over het door Homburg Invest en Shareco opgestelde en herziene herstructureringsplan. Sinds het uitbreken van de crisis is meer dan vierhonderd miljoen euro van Homburg-beleggers in rook opgegaan.

Obligatiehouders stemden massaal voor het plan. Hiermee kozen de crediteuren voor een betaling in contanten door Catalyst in plaats van aandelen in een nieuwe vennootschap. 

Het voornemen van Homburg Invest is nu om op vijf juni een aanvullend verzoek in te dienen, waarin de Superiour Court van Québec wordt verzocht in te stemmen met het plan.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.