Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Column

Homburg-beleggers richten stichting op

Een paar honderd beleggers in Homburg Invest hebben Stichting Homburg Beleggers opgericht. Een massaclaim is mogelijk.

Een paar honderd beleggers in het vastgoedfonds Homburg Invest hebben zich verenigd in de Stichting Homburg Beleggers. Mogelijk wordt een massaclaim tegen Homburg Invest ingediend, maar dat is niet het belangrijkste doel, aldus voorzitter Jan Veleke van de stichting.

Volgens een persverklaring is de stichting opgericht omdat de beleggers zich niet meer willen laten adviseren door Homburg zelf en is de stichting volledig financieel onafhankelijk van Homburg. De groep initiatiefnemers betreft een tiental beleggers, die zich nu al gesteund weten door een paar honderd Homburg-beleggers, aldus de bekendmaking.

"Wij willen als groep opkomen voor de belangen van alle beleggers, om te kijken wat er allemaal gebeurt en wat de consequenties van alle ontwikkelingen zijn voor de gewone belegger in Homburg. We zullen er bovenop zitten om te beoordelen of er niet nog meer schade ontstaat en om te proberen de schade te beperken", aldus voorzitter Veleke.

16 maart

In de vastgoedfondsen van de Nederlandse ondernemer Richard Homburg hebben meer dan 9000 beleggers bij elkaar ongeveer 450 miljoen euro belegd, vooral in Nederland en Canada. Sinds vorig jaar staan de bedrijven van Homburg er echter zeer slecht voor en wordt gevreesd dat Homburg het niet gaat overleven.

Vorig jaar is er door de Canadese rechtbank aan Homburg uitstel van betaling verleend. In september vorig jaar is Homburg door NYSE Euronext op het strafbankje geplaatst. Op 16 maart worden er verdere ontwikkelingen verwacht die van groot belang zijn voor de toekomst van Homburg en alle betrokken beleggers. Daarbij is het bepaald niet uitgesloten dat alle beleggingen volledig zullen verdampen.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.