Nieuws

Niet-genoteerde Aziatische vastgoedfondsen meer in trek dan Europese

Grote beleggers hebben steeds meer de voorkeur om te beleggen in niet-genoteerde vastgoedfondsen in Az...

Grote beleggers hebben steeds meer de voorkeur om te beleggen in niet-genoteerde vastgoedfondsen in Azië dan in Europa. De vastgoedmarkten in Azië zijn aantrekkelijker voor investeerders vanwege de betere economische vooruitzichten. Dat meldt de INREV, het platform voor niet-genoteerd Europees vastgoed die het onderzoek samen deed met haar zusterorganisatie ANREV (Asian Association for Investors in Non-Listed Real Estate Vehicles).

Andere uitkomsten van dit onderzoek die door VJ zijn samengevat:

-80% van de investeerders die al in Azië beleggen in niet-genoteerde vastgoedfondsen verwachten dit verder uit te breiden tegen 40% van de Europese beleggers die van plan zijn hun exposure in Europa te vergroten.

-Voor beleggen in Aziatische vastgoedfondsen is de belangstelling met 82% gestegen tegen 21% voor de Europese vastgoedfondsen.

-Investeerders die vooral in Europa beleggen hebben meestal de voorkeur voor ‘core’ vastgoedfondsen (beste vastgoed, minste risico).

- Aziatische investeerders zijn wat avontuurlijker aangelegd en beleggen liever in ‘opportunity style’ fondsen in China, India, Indonesië, Maleisië, Thailand en Vietnam. Maar China is het populairst.

Meer is te vinden op www.inrev.org .

Bron: Vastgoedjournaal. Klik hier voor meer vastgoednieuws.