Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

IEXLiveblog: Macro's VS en Rabo

Rabobank stopt met afdeling aandelenonderzoek, macro's VS, ZEW indicator en adviezen Philips en Unibail-Rodamco.

 


Update 16:50 uur: ArcelorMittal

Dat gebeurt wel eens een keer...

 

 

(Nick)

 


Update 15:10 uur: Market update VS

Hier is het lijstje aandelen uit de VS die hard stijgen voorbeurs:

 

 

En het rijtje dalers 

 

 

(Nick)

 


Update 14:30 uur: Philly Fed

De Phillidelphia Fed index is  uit en hier het cijfer: 

 

 

(Nick)

 


Update 12:00 uur: OMT mag

Het Duitse Hooggerechtshof staat OMT toe. OMT staat voor Outright Monetary Transactions en is door de ECB in het leven geroepen om de euro te ondersteunen. Het programma is echter nog nooit gebruikt. 

 

 

(Nico)

 


Update 11:00 uur: ZEW

De Duitse ZEW indicator is uit en beter dan verwacht: 

 

 

(Nick)

 


Update 09:40 uur: Adviezen

Daar zijn ze, de analistenadviezen. We hebben er twee kunnen vinden:

  • Philips: naar 23,5 van 25 euro - UBS
  • Unibail-Rodamco: naar 266 van 270 euro (buy) - Natixis

 

(Nick)

 


Update 08:00 uur: Rabobank 

Goedemorgen, geen adviezen op dit uur. Wel een triest nieuwtje. Rabobank stopt met de afdeling voor het aandelenonderzoek en aandelenhandel. Geen conviction buy list meer van Rabo? FD meldt het nieuws. 

 

 

Uit het FD artikel:

Rabobank trekt de stekker uit een van de bekendste onderdelen van zijn zakenbank. Krimpende marges en een toenemende behoefte aan schaalgrootte maken dat de Utrechtse bank een streep zet door de afdeling aandelenonderzoek en -handel. 

 

(Nick)

 

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.