Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.

Oud-directielid SNS Property Finance langer vast

Voormalig directielid Buck Groenhof van SNS Property Finance blijft vastzitten. Zijn secretaresse is wel vrij, maar blijft verdacht.

Buck Groenhof, het voormalig directielid van SNS Property Finance blijft voorlopig vastzitten. Zijn secretaresse is vanwege persoonlijke omstandigheden op vrije voeten gesteld. Zij blijft wel verdacht.

Het Openbaar Ministerie verdenkt het tweetal van niet-ambtelijke omkoping in georganiseerd verband, oplichting en witwassen bij SNS Property Finance. Groenhof werd eerder als saneerder bij de noodlijdende vastgoedtak aangesteld. SNS Reaal deed vorige week vrijdag aangifte tegen het tweetal. Ze werden dinsdag aangehouden. De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft woningen van de verdachten en een kantoor doorzocht.

Het onderzoek staat onder leiding van het functioneel parket van het Openbaar Ministerie. Een woordvoerster van het OM kon alleen zeggen dat een man en een vrouw zijn aangehouden. "Aanleiding voor de aangifte zijn de voorlopige uitkomsten van een intern onderzoek naar mogelijke belangenverstrengeling", verklaarde een woordvoerder van SNS Reaal. In het kader van het onderzoek is verder een aantal externe medewerkers op non-actief gezet.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.